Framtiden

Cool skärmOm man skall få tro Microsoft själva, vill dom att framtiden skall se ut som filmen nedan visar om 10 år. Det ser faktiskt ut som en mycket spännande och kul framtid måste jag säga. Men om man skall vara lite kritisk mot dessa idéer bygger nog konceptet på att utvecklingen tar ett rejält skutt framåt först. Speciellt med elektriskt ledande polymerer som gör att man kan leda elektriska strömmar i plast. Då kan du måla på en datorskärm vart du vill där en färg kan fastna så att du får en mjuk och formbar skärm. Lika så kan man göra motsatsen och använda färgen som solceller och på så vis få ström från alla ytor som ljus kan absorberas. Tekniken fick faktiskt Nobel pris år 2000 och till känna gavs då som framtiden material, men har dess värre har i alla fall inte jag hör så mycket om det sen dess.

Men än så länge har vi nog minst 10 år kvar, om inte säga det dubbla, innan teknik jätten får rätt i sin reklamfilm. Eller vad tror du själv när du ser detta?

Skriv en kommentar

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>