Kort uppdate från Tour De Ski

Äntligen var man på Tour De Ski i Kina. Tyvärr har jag ingen dator med mig vilket jag nu bara tänkte länka lite var man kan följa tävlingarna samt lägga in lite från vad som nu redan skett.

Två dagar efter julafton bar det iväg och bara varit i Beijing en kväll flög vi vidare till Xiwuqi, där två etapper skulle avverkas. Väl på plats hade vi bara 2,5 timme till start inför 5 km masstart loppet som tyvärr inleddes med tre startvurpor och där jag var inblandad i en av dom. Men när väl det avgörande rycket kom låg jag för tok långt bak vilket gjorde att jag kom in på en knappt godkänd 9:de plats.

Dag två i Xiwuqi var det dags för sprint vilket jag var väldigt taggad för vilket också resulterade att jag vann kvalet! Vidare gick heaten verkligen som planerat fram till A-finalen då jag hade som taktik att köra på hela loppet igenom. Men tyvärr höll det bara fram till de sista 10 meterna då en grymt snabb Adam Johansson kom flygande och tog hem segern före mig.

Slutligen är jag i alla fall grymt nöjd med denna insats då kroppen svarade bra även då vi vara på runt 1000 meters höjd i -23 grader. Ett extra plus var väll att Adam och jag fick ha vår egen segerfest på rummet efteråt! =)

Nu är vi i Changchun och skall vi fira in det nya året och sedan köra Vasaloppet, China den 2:a januari. Grymt sugend!

143_2009122918334217995

143_200912291834021faiw

143_200912291828221uxbD

Resultat

http://www.nordicways.com/english/index.php/category-670.html

Länkar

Allt om Touren: http://www.nordicways.com/english/index.php/category-472.html

Kommentar (2)

Skriv en kommentar

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>