Besök på Arenastaden i Solna med bland annat Swedbank National Arena

Arena staden är en ny central stadsdel i Solna utanför Stockholm. En del av detta gigantiska projekt är Mall of Scandinavia som när det står färdigt blir skandinavens största shoppingcentrum som någonsin byggts. Där byggs också Swedbank Arena som ska bli Sveriges nya nationalarena för fotboll, med plats för 50 000 åskådare under fotbollsmatcher och 65 000 platser vid konsertarrangemang. Den 7 december 2009 togs det första spadtaget och etapp 1 av Arenastaden med själva arenan beräknas vara färdigbyggd 2012 till en kostnad av cirka 2,2 miljarder svenska kronor.

Byggstart av köpcentret, som ingår i de senare etapperna, beräknas stå färdigt under 2010-talet. När anläggningen är färdigbyggd ska den enligt huvudplanen innehålla cirka 250 butiker i tre plan på en total yta av 100 000 m². 2,2 miljoner stockholmare väntas då ha under en timmes resväg till den nya jättegallerian. Investeringen ligger på 4 miljarder kronor. Köpcentret som förväntas locka 15 miljoner besökare årligen förutspås av ägarna bli den största shoppinganläggningen i norra Europa. Satsningen blir den första nyetableringen av en stor shoppinggalleria i Stockholm sedan 1990-talet där trenden annars varit att gamla förortscentrum byggts om till gallerior.

Dessutom blir det ett besök till nya Ulriksdal. Men man hade gärna vilat sett mer! Läser man bara lite om Solnas pågående byggprojekt blir man ännu mer imponerad. Detta är bland annat nya Karolinska som är Stockholm största byggprojekt någonsin, nya stadsdelar, mycket spektakulära Aulan, norra Europas största köpcentrum, Vattenfalls nya huvudkontor, Sveriges nya nationalarena… Detta är projekt som byggs och kommer att byggas under minst sju års tid. Go Solna, GO!

Läs mer

http://www.solna.se/sv/stadsbyggnad-trafik/pagaende-byggprojekt/
http://www.mallofscandinavia.se/
http://www.swedbankarena.se/
http://www.arenastaden.se/
Här kan du vinka till mig i morgon!

Skriv en kommentar

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>