Tour De Ski China: Stage 1 & 2 – Inner Mongolia

Så här ganska precis två månader efteråt kommer nu en summering hur det gick under årets Tour De Ski China, som jag borde ha skriva om långt tidigare. Som bonus har jag hunnit hitta på tre korta inslag på hemsidan från det kinesiskt största och statliga tv-bolaget China Central Television (CCTV). Tyvärr är det inte hela tv sändningen utan bara korta inslag från deras internationella nyhetsprogram vilket man i alla fall slipper det lite tillkrånglade kinesiska språket. =) Men så tillbaka hur det gick? För att titta tillbaka till det måste vi börja ända från början.

Tidigare inlägg inom ämnet:

Inför tävlingarna drogs jag med en del kortare förkylningar men han träna på en del tills jag olyckligt vis blev sjuk sista två veckorna innan vi skulle åka, vilket jag i alla fall han med att träna tre pass innan första tävlingen. Inte bra alls då formen låg långt i från vad jag hade önskat den skulle vare. Men när jag väl var där var det bara att göra det bästa av det ändå!

Dock blev det ännu värre direkt efter vi landat då vi insåg att nästan alla svenskars bagage hade försvunnit i bytet i Köpenhamn. Men som tur var fick alla sina specialbagage med skidor och dylikt så att det gick att genomföra tävlingarna bara vi kunde hitta kläder att resa och tävla i. Därför blev det full rulle ner på stan för att inhandla allt nödvändigt som kunde tänkas behövas. I handbagaget hade jag som tur var packat två par skor och båda mina pjäxor, vilket var en riktig hit just nu!! Tyvärr var det inte lika lätt att hitta tävlingskläder vilket fokus försvann en del lite från tävlingen när vi när vi insåg att vi skulle behöva köra i ett par 2 cm tjocka päls tights och en fin men helt tät överdragsjacka.

Det första två tävlingarna var uppe i Innre Mongoliet, en delstat i Kina, med en 6 km lång masstart och en sprint båda i fri stil. Jag hade då tur att slippa skejta i klassiska pjäxor som en del andra blev tvungen att göra. Men precis in på tävlingen kunde ändå de flesta låna ihop saker så att det någorlunda kunde ställa upp utan att skämmas. =) Tyvärr gick inte tävlingarna bättre än att jag slutade som 16:e respektive 18:e man på de två första etapperna. Inga skandallopp kanske men med tanke på förberedelser och denna uppladdning även om jag ändå hade velat mycket mer! Tävlingarna i stort var som förväntat och slutade med en helsvensk seger med klubbkompisen Adam Johansson på distansen, som också var trea på sprinten, samt ytterligare en svenska seger av Johan Edin på sprinten.

Skriv en kommentar

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>